PROTA, Vermogensrechtelijke leerstukken aan de hand van Romeinsrechtelijke teksten, J.H.A. Lokin, 9ste druk, 2012


ISBN 978-90-76892-25-2

delivery time 1 tot 5 werkdagen
Price € 49,00
Qty.

Dit boek is een leerboek en poogt de student vertrouwd te maken met de voornaamste leerstukken van het vermogensrecht aan de hand van vertaalde en uitgelegde Romeinsrechtelijke teksten.

Na een inleidend hoofdstuk waarin iets verteld wordt over de Romeinse rechtsbronnen, worden de geselecteerde teksten uitgelegd en in verband gebracht met de belangrijkste hedendaagse vermogensrechtelijke begrippen en vervolgens,  waar mogelijk, vergeleken met de wettelijke regeling van die begrippen in het huidige Burgerlijk Wetboek.

Door deze historische rechtsvergelijkende opzet hoopt de schrijver de actualiteit van vele Romeinsrechtelijke teksten zichtbaar te maken.

De titel van het boek - PROTA, dat wil zeggen: het eerste -- verwijst naar de opzet: het boek kan dienen als eerste kennismaking met het stelsel van het huidige vermogensrecht, het kan tevens dienen als een rechtsvergelijkende Inleiding in het Romeinse recht.

J.H.A. LOKIN is emeritus hoogleraar in het Romeinse Recht en zijn geschiedenis aan de RijksUniversiteit Groningen en emeritus hoogleraar Rechtsgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

This website has been build by Impressed webdesign and runs on Slimbeheer 5